Methven 'nd Akaroa
Goodevening!!
Tijd voor weer een kleine update. Ik ben alweer een maand van huis en begin al een echte Kiwi te worden!Het voelt alsof ik pas net weg ben! De tijd vliegt echt! Maarja, dat is natuurlijk ook wat ze zeggen; time flies when your having fun. And I'm definitely having fun.
Afgelopen week ben ik 5 dagennaar school geweest. Ik wilde toch ook eens weten hoe een vrijdag in zijn werk gaat daar, omdat de vrijdag wordt beschreven als de lazy day. Nou dat is het ook. Een erg rustige dag met allerlei leuke dingen als zwemmen, soort van TOM onderwijs, lekker buitenspelen en relaxen in de bibliotheek.
Vrijdagavond ben ik Christchurch in gegaan en zijn Lindsay en ik uiteten geweest en vervolgens, op aanraden van Ricky, naar een club; 'Dux de Lux' gegaan. Erg leuke tent, paar drankjes gedaan en toen richting huis.
Zaterdagochtend hebben we een auto gehuurd voor het weekend, want we zouden gaan SKYDIVEN EN ZWEMMEN MET DOLFIJNEN !!
Kregen een redelijke auto mee en zijn toen naar Methven gereden (1,5 uur rijden). Heeerlijk ritje. Ramen open, muziek lekker hard en een prachtig uitzicht!
We zouden geen meiden zijn als we nieteerst zouden verdwalen, maar na een paar kilometers omrijden vonden we dan eindelijk de weg!
Eenmaal aangekomen op de bestemming waren we erg enthousiast en very excited!!
Kregen natuurlijk prachtige pakken aan en Rens had ervoor gezorgd dat onze sprongen gefilmt zou worden :) Lief !!
In het vliegtuig was het erg gezellig! Stond een lekker muziekje op en ondertussen werden er wat foto's gemaakt en werd de video vast gestart!
Nadat we dan eindelijk onze hoogte bereikt hadden, 1200 ft, ging het luik open en sprongen de eerste het vliegtuig uit! Rens& iksprongen als laatst. Tijdje in het luik gezeten, dat geeft zoooo'n kick en dan spring je! Met 100 km per uur val je naar beneden. Ogen te kort ! Bergen om je heen en ondertussen zie je de grond steeds dichterbij komen! AWESOME!
Na een vrije val van 1 minuut ging de parachute open en is het doodstil om je heen. (op mijn gegil na ) Heel mooi uitzicht en gewoon tof om daar in de lucht te hangen!!
Achteraf zijn Lindsay en ik nog even blijven hangen, beetje kletsen,bijkomen van alles en wachten op onze film!! :) http://www.youtube.com/watch?v=vfFfwKBEJcY(mijn filmpje)
's Avonds zijn we wezen stappen! Leule avond in een erg leuke tent metgoede muziek en leuke mensen!!
Zondag morgen moesten we helaas vroeg op ( ging niet erg gemakkelijk na een nacht van 4 uurtjes) maaaaaar voor een goed doel. Want vandaag zouden we gaan zwemmen met dolfijnen! Dus om 10 uur zaten we in de auto op weg naar Akaroa! Wat een geweldige rit!! Door de bergen met echtfantastisch uitzicht. Ik kan het niet beschrijven. Maar wat zou ik graag willen dat jullie dat zouden kunnen zien! Op foto's is het toch lang niet zo mooi als in het echt!
Na een kleine 2 uur rijden waren we in Akaroa! Hele mooie stad met de Harbour!Het water is er prachtig blauw.
We kregen een fantastisch wetsuit aan en een korte instructie over hoe we met de dolfijnen moest omgaan!
Daarna de boot in gegaan en met een heerlijke vaart het water opgegaan. Halverwege zijn we gestopt omdat we al wat dolfijnen zagen. Het is echt zo mooi en gaaf om die beesten in het wild te zien! Ze zwommen naast onze boot !! Helaas bleven ze niet lang, dus zijn we niet het water in gegaan. Na weer een klein stukje te hebben gevaren waren er weer dolfijnen. Dit keer mochten we wel het water in! :) Adembenemend!Dolfijnen zwemmen nog geen 20cm bij je vandaan.Ze zwemmen rondje om je heen en komen met een enorme snelheid op je af!
Na een tijdje verdwenen ze weer en begonnen wij het erg koud te krijgen. Dus het water uit en weer op zoek naar een nieuwe plek. Bij de nieuw plek aangekomen hadden we ook nog even uitzicht op 3 pinguins die op een rots zaten !! :) Daarna nog heel even het water in met dolfijnen en toen als ijsklontjes snel de boot weer in!! Daar kregen we een waterslang met warm water in ons wetsuit en een kop warme chocolade melk.
Geweldige ervaring!!
Op de terugweg ergens in de bergen nog even gestopt voor een warm kopje thee met een prachtig uitzicht en toen helemaal uitgeput terug naar Christchurch.
Na dit super weekend moest ik vandaag weer aan de slag. Nouja... aan de slag? We gingen vandaag op schoolreisje! TOF ! Zijn naar ferrymead geweest. Heel groot terrein waarin de kinderen van alles leren over de geschiedenis. (ze moesten ook allemaal kleren aan van vroeger, ZOO schatitg)Ze moesten wassen met een wasbord, strijken met een oud strijkijzer, koekjes bakken, een les volgens zoals lessen vroeger werden gegeven en werken in een winkel. Een hele leuke dag. Ricky en ik hebben ontzettend gelachen om de leerlingen, maar tegelijker tijd zagen ze er ook echt uit om om te eten!
Mijn mentrix is ziek, dus morgen draai ik mijn eerste dag helemaal alleen! Beetje eng wel, maar ook erg leuk !!
Nou op naar de afwas en dan metR&R een drankje doen!
Tot de volgende keer!
Dikkekus!
Hoe hou je het uit daar in NZ. het is daar zoooooooo saai :-))
JEETJE ZEG!!!! Ik hoef niet te vragen of je je een beetje vermaakt want holy hell wat een verhalen!
En die foto's ook van dat skydiven, TE STOER gewoon!!
Have fun!!
Jordi
aaaah ik word echt jaloers over jouw verhalen!
Heerlijk zeg wat je daar allemaal meemaakt en vooral dat je er ook zo lekker van geniet!
Maar goed hier is het ook heerlijk hoor, deze week 17 graden (!!!!!!!) en school is weer heerlijk! Bewijzen, dossiers.. tijd in overvloed hoor je dus ;)
Nou chick ik spreek je heeeeeeel snel weer!
Dikke kus !!!
Ooooh super stoer die verhalen en foto's!
Jij vermaakt je dus goed daar met Rens!
Een maand alweer inderdaad, het gaat hard en morgen al de dag alleen, super! Succes!!
Zijn er ook nog foto's van de dolfijnen? Daar ben ik wel benieuwd naar!
LIEFS!!
super leuk myrth:D:D
ik ben nog steeds jaloers haha
ben benieuwd hoe je dagje is gegaan zonder mentrix!!
komen er ook nog foto's van le dolfijnen op? of mogen wij daar niet van meegenieten?:P
veeel plezier daar!
kusjee
Joehoe lieve Myrthe!!
Aaah ik ben zo jaloers, weer uit een vliegtuig gesprongen en lekker samen met rens. Je bent ook al goed gekleurd en het gaat goed op stage :-)
die maand is zoo snel gegaan! Je mist hier niet veel hoor, het gewonelijke hè!
Ben benieuwd naar de foto's van de dolfies. En de nieuwe verhalen! Hoop dat de stage alleen goed gaat komen. Eerst nog een paar uurtjes slapen!!
Xxxxxx
aaaah je maakt me gek!
wtf!
zwemmen met dolfijnen, EINDELIJK GESPRONGEN MET RENS, pinguins gespot, etc etc
je maakt ons jaloers joh..
ik ga nu even je youtube filmpje bekijken, echt super strak dat je daar een filmpje van heb!
ik veracht ook nog leuke foto's van je zwemmende dolfijnen vriendjes! ben heel benieuwd!
hoe gaat het op stage?!
ben wel benieuwd hoe dat gaat alleen, wel bikkel hoor, zo snel en allemaal nog best vreemd en dan al alleen.
he lieverd, blijven genieten!
xxxxxx
ps: dat filmpje is echt UBERSTRAK!
Gelukkig zit ik hier achter mijn laptop en hoef ik niet uit een vliegtuig te springen. Gelukkig stond ik niet beneden te kijken en liep het dun door mijn broek. Gelukkig hoorde ik je niet gillen. Gelukkig merk ik dat jij je ontzettend vermaakt en dat maakt het zitten achter een duffe laptop iets makkelijker.
Geniet ervan!!!
Dikke kus!
Ferdi
Hallo luchtreiziger,
Wij snappen er niets meer van.Voorheen te bang om te vliegen en nu uit een vliegtuig op 5000 km hoogte springen?En dan die dolfijnen.In Harderwijk zitten ze op jou te wachten.Wij volgen jouw prachtige verhalen en zullen toch weer blij zijn als we je onze
armen kunnen sluiten.
Myrthe, ONGELOOFLIJK!!!!!!!!!!
Dat is toch wel super met zo'n filmpje erbij!
Je voelt de sprong in je buik!!
Lang leve het internet en veel liefs van deze digibeet!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPPPPPP!!!
Jij regelt heeeel snel voor mij ook zo'n skydive :)
Vind het echt bizar gaaf allemaal wat je daar uitspookt en vind het super dat je zoveel toffe dingen doet!
Ik ben een lekker weekendje wezen knallen op skies in de Alpen.. ook leuk en ging minstens net zo hard :D
Myrthe..
I'm sooooo JEALOUS! Maar.. ik gun het je ook van harte hoor! Echt superrrr foto's.. en je verhalen zijn ook top!
Enjoy honey, maar dat zal vast geen probleem zijn!
xXx
Hi Myrthe,
Van Coby heb ik je site doorgekregen en wilde even reageren op jouw avonturen. Ik zie jou nog lekker relaxen op een luchtbedje in het zwembad in La Celle. Je bent te zien op één van de foto’s van mijn site: vakantie-provence.info.
Nu heb je je horizon wel enorm verbreed en zit je aan het andere eind van de wereld!
Nieuw-Zeeland, waar diverse familieleden (broers met familie van mijn moeder) al jarenlang wonen.
En een bestemming die hoog op mijn verlanglijstje staat.
Blijf genieten van deze bijzondere (levens)ervaring.
Groeten en een gros bisou (big hug) uit het ook zeer mooie La Celle,
Ineke
Haha ik lees wel erg weinig over school steeds ;p. Maar het kinkt allemaal heel vet, je ziet echt alles daar. Ook chill dat je je zo vaak kan parachutspringen. Lijkt me toch altijd wel een fijn gevoel als die parachut dan ook echt open is haha.
De foto's van het klimmen op de gletsjer zijn prachtig. Nu wel graag ook het verhaal. Het is maar goed dat ik niet geweten heb dat je dit allemaal in het weekend hebt gedaan. Ik had geen minuut meer rustig gezeten!!!Maar wat een ervaring en wat zal je moe zijn! Rust lekker uit, morgen (voor jou vandaag) weer voor de klas! Succes!!! Doeg meis!!!
Kus!!
Lieve juf ik mis je heeeeel erg maar gelukkig zit je ook nog op hyves