Queenstown!!
Hallo daarkikkers in het koude kikkerland!!
Donderdagochtend ben ik van Christchurch naar Queenstown gevlogen omdaar een paar dagen door te brengen.
Eenmaal op Queenstown airport aangekomen ging ik met een busje naar de stad zelf!
Ikheb een beetje door de stad gelopen, genoten van de zon en alle knappe boys om me heen. (waar komen die toch allemaal vandaan?!?!?)
Na een uurtje was Lindsay ook in Queenstown. We besloten heerlijk het park in te gaan en te gaan genieten van de zon, de bergen, het water en de erg knappe jongens. Wat een heerlijke dag. Onder het genot van een glaasje wijn (of eigenlijk een fles) hebben we gekeken wat we de komende dagen wilden doen. Deze dingen hebben we meteen maar besproken en zo zouden we de volgende dag gaan paragliden en River boarden.
's Avonds hebben we even wat boodschappen gedaan om vervolgens een simpele maaltijd in elkaar te flansen. We moesten natuurlijk wel een goede bodem hebben voordat we uitgingen. Na het eten,lekkerdouchen en een beetje getut. Rond half 11 gingen we al op pad. We hadden 's middags eenarmbandje gekregen van 1 club, daar zouden we korting krijgen, dus daar gingen we eerst maar heen. Voor de deur stonden 2 leuke jongens een beetje om zich heen te kijken. Die besloten met ons mee naar binnen te gaan. We hebben gezellig met ze 4e onder het genot van een theepot (in deze theepot zat echter geen thee, maar sterke drank) een beetje zitten kletsen en gek zitten doen!
Daarna de dansvloer op en na een uurtje weer doorgehupst naar de volgende club.
Na heel wat leuke jongens, leuke foto's, lekkere drankjes en goede muziek besloten we naar huis te gaan omdat we de volgende dag om half 11 opgehaald werden om te paragliden.
Stipt half 11 stond de auto voor de deur die ons naar het paragliden bracht. PRACHTIGE rit door de bergen om er te komen. Helaas begon het te regenen (REGEN JA!), dus moesten we even wachten. Maar het zag er niet naar uit dat het snel zou stoppen, dus bracht de auto ons weer terug. Wij waren best teleurgesteld natuurlijk, maar we hadden afgesproken dat we dan de volgende morgen dan zouden gaan.
's Middags klaarde het gelukkig wel op en was de stalende zon erg weer!!

Na een uurtje stond de volgende auto alweer klaar om met ons te gaan riverboarden. Lindsay en ik waren niet de enige 2, neeeeeee ... erg waren ook 15 !!! ontzettend knappe kerels aanwezig. Een grote vriendenclub waarvan er 12 stuk voor stuk op een knappe mannen kalender zoudenkunnen. Geen straf dus om deze kerels in blote bast en wetsuits te zien!!
Ook weer een hele mooie weg door de bergen gereden om vervolgens ons wetsuits aan te doen. Van te voren werden we nog wel gewaarschuwd...
Je bent in een rivier, de rivier wint altijd, dus er is een kans dat je verdrinkt .. AI.... Daar kwamen de zenuwen....
We gingen eerst in een rustige rivier oefenen, daarna kwam het echte werk. ZO gaaf. Jekrijgt een board en jij en je board moeten zich zien te redden door de wilde Rivier. Erg waren super gezellige begeleiders bij, dus het was een super middag. Van 3 tot 6 ben je in de rivier. Na de tocht door de rivier kwamen we bij een plek aan met jetski's, glijbanen waar je met je board vanaf kon en kabelbanen over het water waarbij je in het midden van de rivier moet loslaten. Lot's of fun !!! Ook van rotsen afgesprongen. De eerste keer hoorde jullie me waarschijnlijk in Nederland helemaal gillen, maar na de eerste keer wilde ik nog veeeel vaker! Was echt een topmiddag!
De volgende morgen stond de auto weer klaar om te paragliden. Het was prachtig weer, geen wolkje aan de lucht, dus zouden we een prachtig uitzicht hebben in de lucht.
De eerste keer dat we zouden paragliden was er een erg leuke Franse instructeur, hij was er nu weer en jahoor, ik had het geluk dat hij mij zijn spullen gaf en zei; jij springt met mij...... OKE!!
Eenmaal in de bergen kregen we een keuze; willen we van de lage berg of willen we een uitdaging en de hoogste berg afrennen. Nou dat was geen moeilijke vraag, wij wilden de hoogste!!
Nadat we ons outfit aanhadden zei George (mijn instructeur), je hoeft niks te doen, behalve te lachen voor de camera en te rennen als ik het zeg. Nou dat leek me niet zo moeilijk.George stond nogachterste voren en was nog bezig met zijn parachute toen hij ineens zei; okay, RUN!! Ik begon te lachen en bleef (eigenwijs als ik ben) lekker stil staan. George begon echter welte rennen, dus toen ging ik toch ook maar rennen. Echt heeeeeel erg gaaf, je moet dus gewoon van een berg afrennen !! Eenmaal in de lucht begon ik te lachen ‘i thought you were joking aboutthe running, because you were backwards!!'
Eenmaal hangend in de lucht heb ik echt ontzettend genoten van het prachtige uitzicht. Daar hang je dan, in de lucht, tussen de bergen in de stralende zon. Lekker gelachen met George. Hij liet mij sturen en we hebben heel wat kunstjes gedaan. Achterste voren, half op z'n kop, some spinning around en noem het maar op. Super gaaf! Echt een hele leuke ervaring. Het is minder extreem dan parachutespringen, maar zeker de moeite waard!!
Na deze ochtend zat mijn tijd in Queenstown er al weer op. Terug naar het vliegtuig dus en op naar Christchurch.
Vandaag ben ik verhuist. Ik woon nu op mijzelf in Belfast!

En hier zit ik dan. In het zonnetje, in mijn eigen tuintje. Geweldig. Morgen begint het werkleven. Ik heb er ontzettend veel zin in!
Ik ga me nog maar een keer insmeren en genieten van de rest van de middag!
Slaap lekker nog even voor jullie en tot later!
Lots of love.
Volgens mij vermaak je je prima daar!
Heerlijk om je verhalen te lezen en je foto's te bekijken! Wat gaaf dat je dit allemaal doet zeg!
Ben benieuwd naar je huisje enzo!
Succes op je eerste stage dag morgen, maar dat moet helemaal goed komen!
Dikke kus vanuit een zonnig Nederland
WAT SUPERRRRRRRRR GAAF! en doodeng! VAN EEN BERG AF..........
Je bent echt een toppertje dat je dat gewoon doet...
O leuk zeg je eigen huisje. Best snel nog!
Hier is het vandaag ook lekker weer ;)
heel veel plezier op je stage!
xxxxx
Myrth!
Wanneer is je house-warming?? dan kom ik even langs! haha;)
echt het klinkt allemaal super zeg! wat ben ik jaloers op deze ervaring!!
heeel veeeel plezier en succes morgen op je eerste stagedag!:D komt vast allemaal goed!
Kusjee
ps nog wat aan ons engelse boekje gehad?:P
HE bikkel!
WAT een verhalen gek! Wat maak je veel mee, wel echt heel erg stoer om dat te lezen.
Hoe bevalt je huis in Belfast? Jacuzzi? Groot huis? etc etc..
HOE WAS JE EERSTE STAGEDAG?! Ik ben echt heel benieuwd naar je klasje.
Nu eerst de foto's bekijken!
dikke zoen!
Myrthe, wat heb jij een lef!!!!!!!!
Ik zou het je echt nooit na durven doen, ook niet toen ik zooooo jong was....
Je vermaakt je wel heel prima, mooi blijven doen hoor!
Veel geluk morgen (bijna al ) op je school en geniet van je eigen huisje en van al die super aardige mensen om je heen!!
Hee Myrthe,
Je bent ook net je vader, ook zo'n waaghals (haha). Maar goed dat ik er niet bij was.. mijn maag zou in mijn neusgaten zitten. Ben trots op je! Ik heb gewoon weer voetbal zitten kijken, doe jij het toch een stuk beter!!
Ja en nu ik dit schrijf zit jij in de auto naar school (ook leuk, toch). Hoop dat die kleine kiwi'tjes je begrijpen en jij hen. "Hoofd, schouders, knie en teen" moet daar in NZ natuurlijk wel een tophit worden.
Veel plezier!!
Kus!
Ferdi
Heey Myrthe!
Ik vond het supergezellig met je in Queenstown!! En dan die gave activiteiten die we samen hebben gedaan, echt geweldig!! Had ik niet willen missen :)
Hoe gaat het op school?? Ben erg benieuwd of het je mee of tegen valt! Zijn de kids een beetje lief voor je?
Ik kijk er naar uit om over een week ofzo weer samen leuke dingen te ondernemen en ik ben heel benieuwd naar je huisje!!
Tot snel!
See ya!
Liefs.
Heeeey meis!
Wat een super leuk verhaal weer! Wat maak je toch veel mee, niet normaal ik ben jarloers! Hoop dat je de rest van je tijd in NZ het net zo geweldig gaat hebben zoals je het nu hebt! Enne, neem wat extra Kiwi mannen mee terug naar Ngein ;)
Heeeull veulll plezier!!
Liefs xxxx